Servisne informacije

Nastavlja se tretman suzbijanja komaraca 25.07.2023.

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” nastavljaju sutra 25.07.2023. akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopšteno je iz JKP-a „Gradska čistoća”.

 

Lokacije suzbijanja komaraca

Ekipe „Čistoće” vršiće od 18 časova do ponoći tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokacijama: Ada Međica, Ada Ciganlija i Makiš, nasip od Dunavca ka Jabučkom ritu, Opovački dunavac, Dunavac, Preliv, Besni Fok, Vrbovski, Kovilovo, Jabučki i Glogonjski rit, nasip od Dunavca ka Vrbovskom, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka, Jojkićev dunavac, Lotosova i Stara Borča, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar, Kotež 1, 2 i 3, Borča 1 i 2, Borča pretok, Mali zbeg, Padinska skela, Industrijska zona, Grga Andrijanović, Sava Kovačević, Višnjica, Višnjička banja 1 i 2, Ovča, Put za Ovču 1 i 2, Partizanski blok. Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

 

Suzbijanje komaraca prskanje sa zemlje
Suzbijanje komaraca prskanje sa zemlje – foto Danas

 

Preparati za suzbijanje komaraca

Preparati koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Obaveštavaju se građani da ukoliko primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11011 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova.

 

Apel građanima za vreme suzbijanja komaraca

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *