Šef OpenAI-ja se predomislio: Ne odlazimo iz Evrope

Šef kompanije OpenAI koja je proizvela sistem generativne veštačke inteligencije ChatGPT saopštio je danas da njegova firma ne planira da napusti Evropu.

Izvor: Tanjug petak, 26.05.2023. | 10:00 Podeli Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

„Radujemo se što ćemo moći da nastavimo svoj rad u Evropi i naravno ne planiramo da odemo odavde“, tvitovao je prvi čovek OpenAI Sem Altman, prenosi Rojters.

Altman je na taj način korigovao sam sebe, pošto u sredu nije isključio mogućnost da njegova kompanija napusti Evropu ako ne bude mogla da se uskladi sa najavljenom regulativom EU o veštačkoj inteligenciji (AI).

On je tom prilikom izjavio da aktuelni nacrt zakona EU o veštačkoj inteligenciji „previše reguliše ovu sferu“, kao i da je čuo da će on biti povučen.

Altmanovu izjavu o mogućem napuštanju Evrope kritikovao je šef industrije EU Tijeri Breton, kao i neki drugi zakonodavci Evropske unije, podseća britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment