iPhone 15 dobija jedno bitno poboljšanje

Najnoviji izveštaj ukazuje na poboljšanja koja se očekuju kod iPhone 15 serije.

Izvor: B92, TrendForce sreda, 22.02.2023. | 11:45 Podeli Foto: RYO Alexandre / Shutterstock.com

Foto: RYO Alexandre / Shutterstock.com

Kako se ističe u najnovijim izveštajima, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max bi ove godine trebalo da dobiju poboljšan RAM, kako u domenu kapaciteta, tako i po performansama.

Prvo smo čuli da će pomenuti modeli dobiti povećanje kapaciteta memorije sa 6GB na 8GB, a sada se sugeriše da će ovogodišnji iPhone modeli dobiti i bržu memoriju.

Izveštaj analitičke kompanije TrendForce pominje upotrebu RAM-a, koji bi ove godine trebalo da dobije nadogradnju, ali bez pominjanja konkretnih specifikacija i tehnologija koje će se koristiti.

Za sada nije poznato da li će se ove promene odnositi smao na Pro modele u iPhone liniji ili na kompletnu iPhone 15 seriju.

Apple je svoje iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modele nadogradio na LPDDR5 RAM tehnologiju, dok su iPhone 14 i iPhone 14 Plus zadržali LPDDR4X. Sva četiri modela imaju po 6GB RAM-a.

Apple bi kod iPhone 15 serije mogao da pređe sa LPDDR5 RAM-a na LPDDR5X RAM, ali neki izveštaji sugerišu da će to takođe biti ograničeno na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modele.

Ostaje da se vidi da li će Apple u novu iPhone seriju implementirati i povećanje kapaciteta i novu tehnologiju sa bržom memorijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment