WhatsApp za iPhone video pozive dobija ovu korisnu funkciju

Meta je prvo počela da testira novu funkciju krajem prošle godine, a sada konačno stiže na iOS uređaje.

Izvor: B92, Engadget ponedeljak, 20.02.2023. | 08:15 Podeli Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Kompanija Meta je počela sa isporukom većeg iOS ažuriranja za WhatsApp. Ažuriranje konačno omogućava „picture-in-picture“ (slika u slici) podršku za video pozive.

U pitanju je funkcija koju korisnici na iOS platformi traže već dugo vremena, a koju je WhatsApp testirao još od kraja prošle godine.

Poput PiP modova na drugim platformama, WhatsApp minimizuje korisnikov video poziv kada se prebaci na drugu aplikaciju, omogućavajući multitasking, odnosno obavljanje više zadataka istovremeno, a da pri tome i dalje vidite osobu s kojom razgovarate.

Ukoliko još uvek ne možete da pristupite PiP modu, Meta ističe da funkcija (zajedno sa drugim poboljšanjima) korisnicima stiže u talasima tokom narednih nedelja.

Od ostalih funkcija, koje novo ažuriranje donosi, tu je i mogućnost dodavanja natpisa za dokumenta koja se šalju preko aplikacije. Prerađena su podešavanja za grupne razgovore, a tu su i opisi koji bolje definišu o čemu se radi u grupnim razgovorima.

Poput nedavnog ažuriranja za Android i iOS korisnici dobijaju opciju kreiranja avatara koji može da se koristi za profilnu fotografiju i stikere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment