Vesić: Predsednik Vučić je najavio da sledeće godine kreće gradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin

– Ovo je nova saobraćajnica koju je za narednu godinu najavio lično predsednik Vučić još u novogodišnjem obraćanju građankama i građanima. To će bitno rasteretiti saobraćaj na ‘Zrenjanincu’ i Pančevačkom mostu – napomenuo je ministar Vesić gostujući u Beogradskoj hronici, gde je obrazložio i šta je sve urađeno u Beogradu za 100 dana rada vlade.

Vesić je podsetio da je brza saobraćajnica između Surčina i Novog Beograda gotovo završena i zvanično će biti otvorena 31. marta. Dodao je da će do tada početi radovi i na petlji Jakovo koju je građankama i građanima Surčina obećao lično predsednik Vučić kada je nedavno obilazio radove na brzoj saobrsćajnici Surčin – Novi Beograd.

Ministar je rekao da će od 31. marta svi koji žive u Zemunu i Novom Beogradu, kao i u drugim delovima grada, moći direktno da izađu na auto-put “Miloš Veliki”, a da ne koriste auto- put Beograd – Šid, koji će biti rasterećen.

– Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna. Tokom ovih 100 dana vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan trazitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa ‘Gazele’, što je važno zbog smanjenja gužvi i smanjenja zagađenja u glavnom gradu. Dakle, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad – rekao je Vesić.

VESIĆ OBIŠAO KOMPLEKS STARE RANŽIRNE STANICE U NOVOM SADU! Ovim mestom ponosiće se svi stanovnici grada (FOTO) VESIĆ OBIŠAO KOMPLEKS STARE RANŽIRNE STANICE U NOVOM SADU! Ovim mestom ponosiće se svi stanovnici grada (FOTO) VESIĆ: Lažne patriote i lažni političari pokazali da je njihova jedina politika izazivanje haosa u zemlji VESIĆ: Lažne patriote i lažni političari pokazali da je njihova jedina politika izazivanje haosa u zemlji

Istakao je i da je već ugovoreno projektovanje poslednjeg dela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.

– Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako ni jedan više teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija, neće morati da ulazi u grad, time ćemo rasteretiti i naš železnički saobraćaj u gradu – izjavio je Vesić.

Kada je Beograd u pitanju, Vesić je dodao da će do početka letnje sezone biti završen novi terminal na aerodromu “Nikola Tesla”, koji će omogućiti da kapacitet aerodroma bude 15 miliona putnika, dok je prošle godine beogradski aerodom imao oko šest miliona putnika.

– Imaćemo novi moderan aerodrom, rešićemo gužve koje se trenutno dešavaju, a završen je i novi kontrolni toranj, kao i nova umetnuta pista. Upravo kreće rekonstrukcija stare piste koja je izgrađena 60-ih godina. Zaista je mnogo planova i projekata u Ministarstvu koje vodim – zaključio je ministar Vesić.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama


Source

Leave a Comment