Obrenovački đaci otputovali na zimovanje: Eko-kampovi osnovcima donose radost


Školska ekskurzija, školski autobus

Foto: Shutterstock

Treća grupa obrenovačkih osnovaca krenula je juče put Tare, Bukulje, Rudnika i Goča na zimovanje.

Više od 400 mališana će u okviru programa Eko kampovi, koji se u potpunosti finansira iz budžeta Gradske opštine Obrenovac, provesti narednih sedam dana u odmaralištima Centra dečjih letovališta Beograda. Na ovaj put ispratio ih je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa saradnicima.

Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je izjavio da je ovo izuzetno lep dan za obrenovačke osnovce.

„Nastavljamo sa akcijom koja traje dugi niz godina, imali smo mali prekid zbog korona virusa, naravno da smo srećni što smo u prilici da ih opet pošaljemo na naše najlepše planine u sklopu ‘Eko kampova’ “ – rekao je Blažić.

„Ovog puta na Taru je krenulo pet škola: Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“, osnovne škole iz Skele i Grabovca, Osnovna škola „Jefimija“ i osnovci iz Osnovne škole „14. oktobar“ Barič“, poručio je Blažić i dodao da će se program ”Eko kampova” nastaviti i tokom letnjeg raspusta.

„Mi smo jedina opština u Srbiji koja ima ovakav program i jako smo ponosni zbog toga. Ostalo je još 800 mališana koji su se izjasnili da će tokom letnjeg raspusta ići na ‘Eko kampove’. Ono što ćemo i dalje raditi, to je da će ovi kampovi i dalje trajati i pokušaćemo da napravimo jednu malu promenu, a to je da kampove izmestimo iz raspusta, tako da mališani i nastavnici budu slobodni, a tokom godine u vidu rekreativnih nastava da sprovedemo ovih sedam dana odmora“, zaključio je Blažić.

Video: Ljubitelje skijanja očekuju i veliki popusti: Otvorena skijaška sezona na Kopaoniku

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Source

Leave a Comment