Google želi da dosadnu Chrome funkciju načini korisnijom – Firefox i Safari se ne slažu

Test verzija funkcije prozora u prozoru u novim verzijama Chromea će prikazivati mnogo više od reprodukcije videa, kažu iz kompanije Google.

Izvor: tportal.hr petak, 10.02.2023. | 18:30 Podeli Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Najnoviji Chrome beta 111 uključuje test verziju funkcije, koja će karakteristiku prikaza slike u slici (picture-in-picture) učiniti korisnijom.

Umesto da samo služi za video, Google će u lebdećem prozoru koji se nalazi iznad ostalih prozora, omogućiti prikaz bilo kakvog veb sadržaja.

Nova funkcija, pod imenom Document Picture-in-Picture, mogla bi biti korisna za stvari poput titlova, opisa sadržaja na glavnom prozoru, rasporeda sadržaja ili vremenskih oznaka za video u glavnom prozoru.

Naravno, ukoliko veliki broj stranica počne da koristi dokumente u slikama u slici, bilo bi lepo da funkcija stigne i na pregledače koji nisu zasnovani na Chromiumu. Trenutno, doduše, nije jasno kad će se to desiti.

Jedan od članova tima koji razvijafunkciju pitao je timove iza Firefoxa i Safarija za mišljenje, ali nije dobio konkretan odgovor.

Mozilla je izrazila zabrinutost oko korišćenja funkcije za dosadne pop-up prozore, dok Apple nije siguran da li će funkcija ikada biti moguća na iOS-u.

Prema Chromeu, funkcija će se testirati do verzije 115 koja će izaći negde u junu. Proizvođač će nakon toga razmisliti o uvođenju funkcije i njenom daljem razvoju, piše Verge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment