Pogodite kome su konačno vraćeni Facebook i Instagram nalozi

Meta je prošlog meseca najavila da će Trampu vratiti Facebook i Instagram naloge, a to se sada konačno desilo.

Izvor: Jutarnji.hr petak, 10.02.2023. | 13:15 Podeli Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Kompanija Meta Platforms Inc. vratila je Facebook nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, nakon dvogodišnje suspenzije posle smrtonosnih nemira na Kapitolu 6. januara 2021. godine.

Meta je prošlog mesecanajavila da će Trampu vratiti Facebook i Instagram naloge. Njegova Instagram stranica nije bila dostupna odmah u četvrtak, ali je u međuvremenu i ona aktivirana.

U saopštenju krajem januara, Nik Kleg, predsednik Mete za globalna pitanja, rekao je da bi „javnost morala da ima opciju da čuje šta političari govore“.

Kleg je rekao da se 45. američki predsednik „znatno povukao u nastupima“ otkako je blokiran.

Tramp je suspendovan na neodređeni period s Facebooka i Instagrama, nakon nemira na Kapitolu 2021. godine.

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg je tada rekao da je strahovao od mogućnosti da Tramp svojom retorikom izazove novo nasilje.

Trampu je već ranije omogućen povratak na njegov omiljeni Twitter nakon što je tu mrežu kupio inovator i multimilijarder Ilon Musk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment