Netflix nastavlja sa promenama: Nove cene i smernice za deljenje lozinki

Netflix je predstavio nove smernice i limite za deljenje lozinki u još nekoliko zemalja: Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španiji.

Izvor: B92, BBC četvrtak, 9.02.2023. | 11:00 Podeli Foto: Vantage_DS / Shutterstock.com

Foto: Vantage_DS / Shutterstock.com

Korisnici u pomenutim zamljama će morati da plate dodatno ukoliko žele da prijatelji i familija, koji ne žive u istom domaćinstvu sa njima, dele njihovu pretplatu.

Ovo je nastavak prakse, sa kojom je Netflix krenuo prošle godine u Južnoj Americi. Kompanija veruje da oko 100 miliona ljudi širom sveta koristi deljene naloge.

Netflix ističe da će naplaćivati mesečnu naknadu po dodatnom korisniku, a ona iznosi 7,99 kanadskih dolara u Kanadi, 7,99 novozelandskih dolara na Novom Zelandu, 3,99 evra u Portugalu i 5,99 evra u Španiji.

Iz kompanije ističu da su svesni da ove promene neće biti“univerzalno popularne“ i upozorava investitore da očekuju otkazivanja pretplata.

Nove smernice stupaju na snagu odmah, a Netflix je kreirao i stranicu za upravljanje pristupom i uređajima gde korisnici mogu da odrede ko može da pristupa njihovim uređajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment