Tokom zime, građani prijave od 20 do 30 udarnih rupa dnevno

Od 20 do 30 žalbi građana dnevno pristigne tokom zimske sezone zbog udarnih rupa i drugih oštećenja na putevima glavnog grada, izjavio je danas za Tanjug Ljubiša Vukadinović, iz JKP „Beograd put”.

 „Brzina intervencije ekipa Službe za građevinsku delatnost JKP „Beograd put” zavisi od veličine i vrste oštećenja, stepena prioriteta saobraćajnice na kojoj se nalazi i vremenskih uslova.

Uglavnom se reaguje u što kraćem roku, najčešće u roku od 24 sata”, rekao je Vukadinović. On je precizirao da na dnevnom nivou ekipe JKP „Beograd put” imaju između 80 i 120 intervencija sanacije rupa.

„Tokom zime, u periodu od novembra do marta meseca, pristigne između 20 i 30 prijava građana zbog oštećenja na kolovozu”, rekao je Vukadinović.

 Ulice u kojima se najčešće javljaju oštećenja i udarne rupe su, kako kaže, one u kojima dugo nije rađena detaljna rekonstrukcija, a podnose veliko saobraćajno opterećenje.

 „Ukoliko je reč o većim oštećenjima, vrši se zamena donjeg i gornjeg nosećeg i asfaltnog sloja.Ukoliko se radi o udarnoj rupi, površina se opseca i popunjava asfaltnom masom”, rekao je Vukadinović.

 Vukadinović podseća da građani mogu prijaviti rupe na putevima putem Beokom servisa, ali i dispečerskom centru „Beograd puta”, prenosi Tanjug.

Source

Leave a Comment