Na prodaju iPhone prve generacije: Evo koliko košta komad istorije

Kako prenosi Gardijan, iPhone prve generacije je ponuđen na aukciji u SAD, a očekuje će da će dostići cenu višu od 50.000 dolara.

Izvor: B92 petak, 3.02.2023. | 08:15 Podeli Foto: Profimedia / Courtesy of LCG Auctions / MEGA

Foto: Profimedia / Courtesy of LCG Auctions / MEGA

U trenutku pisanja ove vesti, ponuđena cena za uređaj iznosi 2750 dolara, a do kraja aukcije je ostalo nešto više od 16 dana.

Vlasnica telefona je tatu umetnica Karen Grin, koja ga je dobila još 2007. godine kao poklon. Kako je tada već imala novi mobilni telefon, a iPhone nije bio kompatibilan sa njenom tadašnjom mobilnom mrežom, ona ga je neotpakovanog ostavila na polici, „umotanog u flanelsku pidžamu“.

U oktobru je kontaktirala aukcijsku kuću LCG Auctions i ponudi im svoj iPhone. Na aukciju se odlučila kako bi sakupila novac za otvaranje novog studija za tetovažu.

iPhone prve generacije, koji je ponuđen na aukciji, je proizveden 2007. godine, stiže sa skladišnim prostorom od 8GB i ima kameru od 2MP.

Apple iPhone prve generacije je, u vreme kada se pojavio, koštao 499 dolara za model sa 4GB memorije, odnosno 599 dolara za model sa 8GB prostora za skladištenje podataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment