iPhone bi uskoro mogao da dobije korisnu funkciju za povećanje bezbednosti

Apple će uskoro objaviti 16.2 verziju svog iOS operaticnog sistema, u okviru kojeg se očekuje i nova funkcija za bezbednost.

Izvor: B92, Forbes četvrtak, 1.12.2022. | 08:05 Tweet Podeli Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Rapid Security Response je funkcija koja je trebalo da se pojavi u prvoj verziji iOS-a 16, ali je odložena. Radi se o funkciji koja će biti od velike pomoći mnogim korisnicima.

Nova funkcija bi kompaniji Apple trebalo da omogući da na iPhone uređaje šalje bezbednosne nadogradnje koje nisu deo redovnih verzija iOS-a.

U okviru trenutnog sistema, Apple korisnicima isporučuje nadogradnje postepeno i to samo ukoliko imaju uključenu opciju Automatic Updates. Korisnici često dugo čekaju na nadogradnje, a uređaji su izloženi bezbednosnim propustima.

Nakon što stigne Rapid Security Responsefunkcija, Apple će moći da taštiti iPhone uređaje korisnika bez ručne nadogradnje softvera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment