WhatsApp za desktop dobija opciju koja će razgovore načiniti bezbednijim

Za sada nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije, ali nije isključeno da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.

Izvor: B92, Zimo sreda, 23.11.2022. | 19:00 Podeli Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Korisnici WhatsAppa, koji aplikaciju za dopisivanje koriste i na računaru i na pametnom telefonu, znaju da je jedna od glavnih boljki pitanje bezbednosti prepiske. Tačnije, nije bilo moguće ostati ulogovan u aplikaciju na računaru, a zaštititi prepisku.

Ali, to bi uskoro moglo da se promeni. Naime, kako su istakli na portalu wabetainfo, koji otkriva buduće opcije u aplikaciji, korisnici će uskoro dobiti mogućnost postavljanja lozinke za ulazak u aplikaciju WhatsApp na računaru.

To će omogućiti korišćenje aplikacije WhatsApp za računare i na deljenim računarima, ali će i korisnicima omogućiti viši stepen zaštite i olakšaće zaštitu njihovih poverljivih prepiski. Opcija PIN-a, odnosno lozinke, već je bila omogućena za aplikaciju na pametnom telefonu.

Korisnici koji se odluče da podese lozinku moraće da je upišu kada god požele da uđu u aplikaciju na računaru. A ako zaboravite lozinku, nema straha. Biće dovoljno da se izlogujete iz aplikacije na računaru i ponovno ulogujte skeniranjem QR koda telefonom.

Za sada nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije, ali nije isključeno da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.

Zanimljivo je da ova opcija postavljanja lozinke neće biti automatski aktivirana u aplikaciji, već će korisnici morati sami da je uključe u podešavanjima, ali biće isto dostupna korisnicima na Windows i Mac računarima.

Potrebno je naglasiti da se ova opcija neće odnositi na korišćenje WhatsAppa u internet pregledaču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment