Google je počeo da nudi obeštećenje korisnicima zbog gašenja Stadia servisa

Google je ranije najavio gašenje Stada servisa, a serveri će biti ugašeni u januaru sledeće godine.

Izvor: B92, Softpedia nedelja, 13.11.2022. | 10:30 Podeli Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Kao rezultat toga, gigant u sektoru pretraživanja je počeo sa povraćajem novca kupcima, a novi dokument koji je objavila kompanija pruža više informacija o tome kako ceo proces funkcioniše.

S obzirom na to da je krajnji rok za potpuno ukidanje Stadije 18. januar, Google očekuje da će sva obeštećenja biti završena do ovog datuma.

Potrebno je istaći da će Google za povraćaj sredstava koristiti isti način plaćanja koji se koristio i za kupovinu. Drugim rečima, ako ste za kupovinu Stadia usluga koristili kreditnu karticu, povraćaj sredstava će biti obrađen direktno na vaš bankovni račun.

Google kaže da će povraćaj novca biti odobren za kupovinu softvera i hardvera.

„Ponudićemo povraćaj sredstava za sve kupovine Stadia hardvera (Stadia Controller, Founder’s Edition, Premiere Edition i Play and Watch sa Google TV paketima) obavljene preko Google Store-a i transakcije softvera (igre i kupovine dodataka) preko Stadia prodavnice. Pretplate na Stadia Pro ne ispunjavaju uslove za refundiranje, ali ćete moći da nastavite da igrate svoje igre u Pro bez dodatnih troškova do konačnog datuma gašenja“, objašnjava Google.

Pored toga, Google izdati povraćaj novca za svu valutu u igri kupljenu preko Stadia prodavnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment