Apple kreira gedžet za pomešanu realnost – cena „sitnica“

Uređaj za pomešanu realnost (XR), kompanije Apple, u maosvnoj proizvodnji će se naći od marta 2023. godine, kako prenosi DigiTimes.

Izvor: B92, GSMArena petak, 11.11.2022. | 10:10 Tweet Podeli Ilustracija: SFIO CRACHO / Shutterstock.com

Ilustracija: SFIO CRACHO / Shutterstock.com

Kineski proizvođač Pegatron bi trebalo da bude glavni dobavljač za uređaj. Očekuje se da će Apple svoju XR kacigu predstaviti tokom događaja u aprilu sledeće godine, a na početku s eočekuju limitirane zalihe uređaja.

Izveštaj pominje da se tokom prve godine očekuje dostupnost između 700.000 i 800.000 XR kaciga, što je značajno manje od prethodno predviđenih 2,5 miliona uređaja.

Apple je već zaštitio naziv Reality One, za koji se veruje da je u vezi sa kompanijinim projektom kacige za pomešanu realnost.

Apple XR uređaj će biti premijum model, a pominje se da će koštati oko 3000 dolara. Ipak, potrebno je istaći da se radi samo o nagađanjima kada je njegova cena u pitanju.

Uređaj za pomešanu realnost (XR) predstavlja kombinaciju virtuelne (VR) i uvećane realnosti (AR), imaće opciju skeniranja očiju za biometrijsku sigurnost i plaćanje.

Pominje se da će Apple XR imati čak 14 kamera, od kojih će dve pratiti noge, kao i da postoji mogućnost podrške za kontrolu upravljanja rukama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment