Telegram je dobio novo veće ažuriranje, sa fokusom na grupe

Popularna apliakcija za razmenu poruka Telegram je dobila novo veće ažuriranje, koje uključuje nove funkcije i poboljšanja.

Izvor: B92, Softpedia utorak, 8.11.2022. | 13:45 Podeli Foto: Arthur_Shevtsov / Shutterstock.com

Foto: Arthur_Shevtsov / Shutterstock.com

Ovoga puta, jedna od glavnih karakteristika jeste dodavanje tema u grupe. Pomenuta funkcija će najviše odgovarati većim zajednicama korisnika u okviru Telegrama, gde razgovori moraju da budu organizovani jednostavnije.

Korisnici će moći da kreiraju sopstvene teme i da imaju odvojen prostor za teme koje žele da pokrivaju. Praktično se radi o načinu kreiranja grupa u okviru grupa, a teme ciljaju veće zajednice sa više od 200 članova.

Međutim, Telegram ističe da ima planove i za manje grupe, a ove funkcije će korisnicima stići do kraja godine.

Pored toga, servis predstavlja korisnička imena koja mogu da se sakupljaju. U pitanju je novi koncept, koji će omogućiti i prodavanje korisničkih imena.

„Korisnici Telegrama mogu da olakšaju drugima da ih kontaktiraju ili pronađu njihove javne grupe i kanale preko korisničkih imena. Pored jednog osnovnog korisničkog imena, sada možete da dodelite više kolekcionarskih korisničkih imena svakom od svojih naloga i javnih razgovora. Vlasništvo nad kolekcionarskim korisničkim imenima obezbeđuje TON, brza i skalabilna blockchain mreža. Korisnička imena se mogu kupiti i prodati preko nove platforme, što daje jednostavan i siguran način za sticanje i razmenu vrednih Telegram domena“, stoji u objavi kompanije.

Ažuriranje uključuje i novi paket emodžija, redizajnirani noćni mod za iOS i opciju menjanja veličine teksta ba Androidu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment