Ko ovde laže? Mask kaže „nikad bolje“, a istraživanje…

Twitter se nalazi u svojevrsnom stanju haosa, od kako je Ilon Mask kupio kompaniju za 44 milijarde dolara. Sada milijarder kaže da se korisnici loguju na platformu više nego ikada.

Izvor: B92, Business Insider utorak, 8.11.2022. | 19:00 Podeli Foto: Popel Arseniy / Shutterstock.com

Foto: Popel Arseniy / Shutterstock.com

Mask je objavio tvit u kojem kaže da je broj korisnika Twittera na istorijskom maksimumu, a dodao je i da se nada da serveri neće da se istope (pod tolikim pritiskom).

Istraživači kompanije Apptopia su istakli da se povećao prosečlan broj dnevnih preuzimanja Twitter aplikacije, kao i broj prosečnih Twitter korisnika na dnevnom nivou od kako je Mask preuzeo kompaniju.

Međutim, izgleda da za Twitter ima i nekih negativnih vesti. Kompanija je opustila na hiljade zaposlenih i gubi oglašivače.

Neki oglašivači su suspendovali reklamiranje na platformi zbog zabrinutosti od novog rukovodstva Twittera i drame koja je nastala nakom Maskove akvizicije, prenosi Business Insider.

Bot Sentinel je, takođe, izvestio da je više od 1,3 miliona korisnika napustilo Twitter nakon Maskove kupovine. U pitanju je nezavisna platforma koja prati dezinformacije i ciljano uznemiravanje na Twitteru.

Iako su neki korisnici napustili Twitter svojevoljno, dosta je i onih čiji su nalozi suspendovani ili ugašeni. Jedan od razloga je i što su brojni korisnici promenili svoja imena u „Elon Musk“, što se novom vlasniku ne dopada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment