Ne šali se: Twitter će zauvek zabraniti korisnike koji imitiraju druge

Mask je istakao da će Twitter zauvek suspendovati one koji imitiraju druge, ukoliko njihov sadržaj nije jasno označen kao parodija.

Izvor: B92, Engadget utorak, 8.11.2022. | 08:25 Podeli Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Pre kupovine Twittera, Ilon Mask je istakao da nije ljubitelj doživornih suspenzija, uz obećanje da će vratiti ugašene naloge kao što je onaj Donalda Trampa.

Međutim, sada je Mask tvitovao da će Twitter zauvek suspendovati one koji imitiraju druge, ukoliko njihov sadržaj nije jasno označen kao parodija.

Ovaj potez stiže nakon što je nekoliko verifikovanih korisnika promenilo svoje naloge kako bi imitirali samog Maska.

Twitter je, prema svemu sudeći, zabranio poznatu komičarku Keti Grifin zbog imitiranja Maska (barem privremeno), nakon što je koristila Maskovo ime i sliku u okviru svog verifikovanog Twitter naloga.

Ipak, i pre Maskovog preuzimanja, Twitter je u svojim pravilima jasno imao stavku koja kaže da korisnici „ne mogu da imitiraju individualce, grupe ili organizacije kako bi druge dovodili u zabludu, zbunjivali ili ih obmanjivali, niti mogu da koriste lažne identitete na način koji uznemirava korisničko iskustvo na Twitteru“.

Nalozi koji se bave parodijom imaju obavezu da to navedu i u koviru svog naloga i u opisu. Kazne mogu da uključuju, moderaciju profila, privremenu suspenziju ili trajnu suspenziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment