Signal dobija popularnu funkciju koja se fokusira na bezbednost

Pored priča, Signal u budućnosti planira da uvede i neke opcije za čije korišćenje bi se mogla naplaćivati pretplata.

Izvor: B92, Zimo subota, 5.11.2022. | 11:00 -> 11:00 Podeli Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Opciju storyja, odnosno sadržaja koji je dostupan samo 24 sata, nakon čega nestaje s interneta, prvi je predstavio Snapchat. Ta opcija se pokazala toliko popularna da su počele da je kopiraju i brojne druge društvene mreže i platforme, a priče su se pokazale naročito popularne na Instagramu.

Ova opcija sada stiže na još jednu popularnu platformu – Signal. Reč je o platformi za komunikaciju, koju najčešće koriste osobe kojima je privatnost na prvom mestu, poput novinara, aktivista i ostalih koji bi mogli biti predmet nekog praćenja, prisluškivanja i slično.

Signal je prošlog meseca počeo s prvim testiranjima priča, pa iz ove kompanije kažu da je ta opcija jednostavan način za deljenje brzih informacija u „okruženju bez pritiska“. Kako je za Axios komentarisala predsednica Signal Foundationa Meredit Vitaker, za novu opciju odlučili su se jer su to od njih tražili sami korisnici.

Kaže da su na nekim tržištima, poput Južne Amerike i u nekim delovima Azije, priče postale „norma za komunikaciju“ i očekuje dao će njihovo uvođenje na Signal motivisati korisnike da više i češće koriste tu opciju. Tako Signal želi da se približi većem broju korisnika, a ne samo onima koji aplikaciju koriste primarno zbog bezbednosti i privatnosti.

Kao i do sada, Signal neće pratiti aktivnost korisnika, niti prikupljati podatke o njima unutar Storyja, a takođe neće prikazivati reklame uz priče.

Iako je reč o platformi kojoj je, dakle, privatnost na prvom mestu, zanimljivo je da aplikacija korisnicima neće slati obaveštenja ako neko snimi ekran s pričom koja nestaje u roku od 24 sata: „Jednostavno morate znati ko su vaši ljudi“, objasnila je Vitaker.

Osim priča, izgleda da bi Signal u budućnosti mogao uvesti još jednu opciju sve popularniju među platformama – naplatu. Sama aplikacija za komuniciranje ostaće besplatna, ali ako korisnici žele dodatne opcije poput dodatnog prostora za skladištenje podataka, za to će morati da plate određeni iznos ili mesečnu pretplatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment