Da li smo ceo život pogrešno igrali Super Mario Bros?

Malo je onih koji bar nisu probali da igraju legendarnu Super Mario Bros. igru, ali je izgleda još manje onih koji su ovaj naslov igrali pravilno.

Izvor: B92, LifeHacker četvrtak, 3.11.2022. | 13:45 Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Originalni Super Mario Bros. je igra sa ulogom. Nemate luksuz da čuvate progres ili da prelazite nivoe pomoću lozinki. Kada izgubite sve živote, tu je kraj.

Ukoliko želite ponovo da igrate, morate da krenete ispočetka od nivoa World 1-1, bez obzira na to da li ste poslednji život izgubili na prvom nivou ili na World 8-4. Ili smo bar tako mislili do sada.

Milioni su Super Mario Bros. uvek igrali po ovim pravilima, i milioni su se suočavali sa porazom. Napredovanje kroz 32 nivoa Mushroom Kingdoma, samo da biste na kraju izgubili od poslednjeg bosa Bowsera, i vratili se na World 1-1 za sve predstavlja pravi pakao.

Međutim, izgleda da nikada nije postojao nikakav razlog da se kompletna igra ponavlja ispočetka svaki put kada izgubite. Od 1985. godine, pa na ovamo, bili smo u mogućnosti da restartujemo svet u kojem smo umrli, bez obzira na to koliko „Game over“ obaveštenja bismo dobili, a da to nismo ni znali.

Upravo ovu tajnu, otkrio je video objavljen na TikToku, koji je zagolicao maštu mnogih gejmera. Video je viralnim načinio RetroGamingOnline.

Trik, koji video opisuje, radi sa bilo kojom verzijom originalne Super Mario Bros. igre, bilo da je u pitanju OG NES, Virtual Console za Wii U ili Nintendo Switch Online. Mogu ga isprobati svi.

Tako da, kada sledeći put izgubite sve živote, pustite da se igra vrati na početni ekran. Držite A taster, a potom pritisnite Start. Igra će se nakon toga restartovati na prvom nivou poslednjeg sveta u kom ste umrli, umesto da vas pošalje na World 1-1.

To znači da, ukoliko ste umrli na World 4-1, krenućete od 4-1 nivoa. Ukoliko ste izgubili na World 7-3, počećete od 7-1 i tako dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment