Ljudi pretražuju „kako izbrisati Twitter?“ i masovno napuštaju platformu

Korisnici Twittera masovno napuštaju platformu otkako je Ilon Mask preuzeo vlasništvo.

Izvor: B92, index.hr četvrtak, 3.11.2022. | 10:10 Podeli Foto: khak / Shutterstock.com

Foto: khak / Shutterstock.com

Stručnjaci iz bezbednosne kompanije VPNOverview upotrebili su Google Trends kako bi utvrdili porast pretraživanja pitanja „kako izbrisati Twitter?“ tokom prošle nedelje, a izgleda da je od Maskovog preuzimanja pretraga porasla za čak 500%.

Pretrage u vezi sa „bojkotom Twittera“ također+ su porasle za 4800 procenata u poslednjih sedam dana.

Mask najavio promene na Twitteru

Otkako je postao vlasnik, Mask – koji takođe vodi Teslu i SpaceX, nije gubio vreme pa je sproveo i najavio značajne promene na Twitteru, uključujući otpuštanje izvršnih direktora i raspuštanje upravnog odbora.

Takođe je potvrdio da će naterati korisnike Twittera da plaćaju osam dolara mesečno da bi imali plavu kvačicu pored imena naloga i time bili verifikovani.

Mask je ranije razmišljao o 20 dolara mesečne naknade za plavu kvačicu, ali izgleda da je smanjio potencijalnu cenu nakon brojnih kritika.

Najavio je i da će formirati Veće za moderaciju sadržaja koje će okupiti „različita mišljenja“.

„Nikakve veće odluke o sadržaju ili vraćanju naloga neće se dogoditi pre nego što se Veće sastane“, napisao je na Twitteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment