Instagram ponovo radi; Ispravljen problem sa suspendovanim nalozima

Instagram je rešio problem koji je juče nastao i uputio je izvinjenje korisnicima.

Izvor: B92, Verge utorak, 1.11.2022. | 08:10 Podeli Foto: Nopparat Khokthong / Shutterstock.com

Foto: Nopparat Khokthong / Shutterstock.com

Tokom jučerašnjeg dana Instagram korisnici ili nisu mogli da se uloguju na svoje naloge ili su primetili da im je broj pratilaca naglo opao, nakon što je veliki broj korisnika dobio poruku da su im nalozi suspendovani.

Kasno sinoć Instagram je potvrdio da je rešen problem sa servisom, koji je počeo u ponedeljak popodne. Tokom prekida rada, Instagram je „zaključao“ korisnike, a mnogi su dobili poruku da im je nalog suspendovan 31. oktobra 2022.“

„Ispravili smo ovaj bag – doveo je do toga da ljudi širom sveta imaju problem sa pristupanjem svojim nalozima i prouzrokovao je privremene promene u broju pratilaca“, stoji u saopštenju Instagrama, koji je uputio i izvinjenje korisnicima.

Čak je i glavni Instagram nalog u kratkom roku izgubio više od milion pratilaca, dok je fudbaler Kristijano Ronaldo u ovom periodu ostao bez tri miliona pratilaca u samo jednom danu.

Kakve je sve probleme je prouzrokovao pad Instagrama?

Juče popodne nastao problem koji ne mogu da prihvate – pao je Instagram! I ne samo to nego su brojni nalozi korisnika bili suspendovani.

Na pitanje šta se tačno dogodilo i da li su korisnicima ugroženi podaci i fotografije na društvenim mrežama, za TV Prva govorio je Strahinja Ćalović, ekspert za digitalni marketing.

Prema njegovim rečima, po nastanku prvo su mu se obratili klijenti čije poslovanje zavisi od Instagrama, a potom i privatni korisnici. Posebno su u panici bili oni kojima je stigla poruka da im je Instagram nalog suspendovan.

Naravno, nakon kratkog istraživanja postalo je jasno da je u pitanju greška, što je Instagram kasnije i zvanično potvrdio na Twitteru, istakao je Ćalović.

Nalozi su počeli da se vraćaku korisnicima, a sa njima i broj ptatilaca koji je naglo opao nakon greške koja je nastala na servisu.

Više o ovoj temi pogledajte u pratećem videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment