Apple potvrdio: iPhone dobija USB-C port

Kada je Evropski parlament glasao za to da USB-C postane zajednički standard punjenja uređaja u regionu, bilo je prilično očigledno na koju će kompaniju to najviše uticati.

Izvor: B92, Engadget sreda, 26.10.2022. | 19:00 Tweet Podeli Foto: Sukrita Rungroj / Shutterstock.com

Foto: Sukrita Rungroj / Shutterstock.com

Naravno, u pitanju je Apple. Iako tehnološki gigant već ima iPad modele sa USB-C portovima, njegovi iPhone uređaji i dalje koriste Lightning port. Sada, u intervjuu za Volstrit Žurnal, Apple-ov stariji potpredsednik za globalni marketing Greg Josviak je potvrdio da će tehnološki gigant preći na USB-C konektore kako bi se uskladio sa regulativom EU.

„Očigledno je da ćemo morati da se povinujemo“. Josviak je na taj način odgovorio na pitanje da li Apple prelazi na USB-C.

„Nemamo izbora osim da se pridržavamo lokalnih zakona“, rekao je Josviak. Međutim, nije rekao da li Apple planira da samo pravi drugačiju varijantu konektora za evropsko tržište dok nastavlja da prodaje telefone sa Lightning konektorima na drugim tržištima.

Apple je ranije naveo zabrinutost za životnu sredinu kada se ne prodaju adapteri za punjenje sa novim uređajima. Tehnološki gigant je rekao da će se na taj način uštedeti 861.000 tona metala, a takođe će se uštedeti i gorivo, jer više iPhonea može da stane u transportne kontejnere.

Međutim, nisu svi bili ubeđeni u objašnjenje kompanije, a Apple je više puta kažnjen u Brazilu zbog uklanjanja adaptera iz iPhone pakovanja.

Prema novoj odluci EU, Apple će morati da isporučuje iPhone i iPad uređaje sa USB-C portovima u tom regionu do kraja 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment