Samsung ima opciju koja blokira pristup podacima kada je telefon na servisiranju

Nakon što je funkcija „Maintenance mode“ prvo bila dostupna u Koreji od jula, a potom u Kini, Samsung je sada omogućava globalno dostupnom.

Izvor: B92, GSMArena sreda, 26.10.2022. | 08:20 Podeli Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Maintenance mode omogućava korisniku da blokira pristup svojim ličnim podacima na telrfonu, kada je uređaj na servisiranju.

Omogućavanje Maintenance moda kreće od selektovanih modela telefona iz Galaxy S21 i S22 serija, koji koriste najnoviji One UI 5 softver. Isporuka funkcije će se nastaviti tokom 2023. godine, a proširiće se i na više Galaxy uređaja.

Oni koji imaju uređaj koji može da koristi ovu funkciju, pronaći će je u Settings > Battery i device care sekciji. Nakon što se Maintenance mode uključi i uređaj se restartuje, sve korisnikove lične informacije će biti nedostupne osobi koja popravlja telefon. Neće biti moguć ni pristup instaliranim aplikacijama.

Podaci i nalozi, koji se kreiraju dok je telefon u Maintenance modu, kao i aplikacije koje se preuzmu sa Galaxy Storea, biće obrisani kada se izađe iz ovog moda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment