Appleov prvi uređaj sa savitljivim ekranom neće biti iPhone

Umesto telefona, Apple bi za dve godine mogao da predstavi iPad sa savitljivim ekranom, odnosno hibrid između iPada i prenosivog računara.

Izvor: B92, Zimo utorak, 25.10.2022. | 19:00 Podeli Foto: Margirita_Puma / Shutterstock.com

Foto: Margirita_Puma / Shutterstock.com

Dok se deo mobilnih kompanija već bori za svoje mesto na tržištu savitljivih pametnih telefona, drugi deo priprema takve uređaje za skorašnje lansiranje, a neke i dalje čekaju i prate situaciju, verujući da će tehnologija još napredovati i da će onda predstaviti sopstvene uređaje s fleksibilnim ekranima.

Jedna od takvih kompanija, prema delu analitičara, jeste i Apple koji trenutno u svojoj ponudi nema uređaja sa savitljivim ekranima, a ne treba ih očekivati ni sledeće godine.

Ali prema podacima koje je nedavno objavio analitičar Ben Vud iz CSS Insighta, to bi se moglo promeniti za dve godine. Ono što je posebno zanimljivo u tom izveštaju je što Apple ne namerava da krene u borbu s liderom na ovom tržištu, Samsungom, već je njihova strategija potpuno drugačija. Naime, tokom 2024. možemo očekivati ne savitljivi iPhone, već savitljivi – iPad.

On smatra da bi, kada bi se Apple odlučio na iPhone sa savitljivim ekranom to bio „izuzetno riskantan potez“ jer bi, u slučaju da bi uređaj imao sličnih problema kao i savitljivi telefoni njegovih konkurenata, to bio veliki udarac za ugled kompanije jer je iPhone ipak njihov najpoznatiji uređaj koji im donosi najviše novca. Takođe, takav telefon ne bi bio ni jeftin pa se spominje cena od čak 2500 dolara.

Trenutno za Apple nema previše smisla da razvija savitljivi iPhone, preneli su mediji Vudovu izjavu, ali takav iPad, osim što bi „udahnuo novi život“ njihovim tabletima, bio i dobar test same tehnologije. U slučaju da taj test dobro prođe i korisnici pokažu palac gore savitljivom tabletu, onda bi sledeći korak bio sam telefon, odnosno iPhone sa savitljivim ekranom.

Ovo nisu prve informacije o Appleovom savitljivom uređaju s velikim ekranom. Još početkom godine Mark Gurman pominjao je planove kompanije za savitljiviji uređaj s dva ekrana, za koji je rekao da će to biti neka vrsta hibrida između iPada i MacBooka, a čiji će ekran, kada je otvoren, imati dijagonalu od čak 20 inča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment