PayPal je dobio veće bezbednosno ažuriranje

PayPal je zvanično objavio podršku za „passkeys“, kao sredstvo za povećanje bezbednosti naloga korisnika, čime ljudima nudi bezbedniji metod logovanja u servis.

Izvor: B92, Softpedia utorak, 25.10.2022. | 15:40 Podeli Foto: mrmohock / Shutterstock.com

Foto: mrmohock / Shutterstock.com

Odbacivanje lozinki je potez kojem pribegava sve veći broj kompanija, a kao osnivač FIDO alijanse, Paypal je jedno od najvećih imena koja investiraju u odbacivanje lozinki.

Statistika, koju je PayPal predočio, pokazuje da je 81 procenat od 2,6 milijardi hakerskih napada tokom 2017. godine bio pokretan krađom lozinki. Zbog toga je veoma bitno bilo da se lozinke zamene bezbednijim načinom logovanja.

„Passkey će takođe pomoći većem broju korisnika da kompletiraju svoju kupovinu preko PayPala – jednom kada PayPal korisnik kreira passkey, više neće morati da pamti svoju lozinku, što će im omogućiti olakšano plaćanje“, objašnjava PayPal u objavi.

Passkey opcija će prvo postati dostupna za iPhone, iPad i Mac uređaje na PayPal.com, ali kompanija ističe da već radi na tome da funkciju omogući za više platformi.

Korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama prvi dobijaju PayPal passkey, a na više regiona će se proširiti početkom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment