Novi Google Messages će značajno unaprediti korišćenje SMS-a

Navedene funkcije zasnivaju se na RCS-u, modernom protokolu za razmenu poruka koji podržava opcije bogatijeg teksta, slike i video snimke više rezolucije i omogućava end-to-end enkripciju.

Izvor: B92, bug.hr ponedeljak, 24.10.2022. | 13:25 -> 13:45 Podeli Foto: Vladimka production / Shutterstock.com

Foto: Vladimka production / Shutterstock.com

Google veliki akcenat stavlja na RCS (Rich Communication Services) i kako se usvajanje RCS-a ubrzava, uvode se noviteti kako bi se poboljšala razmena poruka između Androida i iOS-a.

Zahvaljujući RCS-u uskoro će biti moguće odgovoriti na određenu poruku iz bilo koeg dela razgovora, pod uslovom da je RCS omogućen, tako da naknadni odgovori neće prekinuti razgovor koji je u toku. Korisnici Androida koji razmenjuju poruke s korisnicima iOS-a moći će da reaguju na SMS s iPhonea svojim sopstvenim emotikonom. Takođe, ako neko pošalje link na YouTube video, moći će da se pogleda iz same aplikacije Messages.

Glasovne poruke će moći da se čitaju. Uz pomoć mašinskog učenja, biće omogućena transkripcija glasovnih poruka. „Recimo da ste u prepunom prostoru i primite audio poruku: transkripti će vam omogućiti da ‘gledate’ audio kao što biste gledali tradicionalnu tekstualnu poruku.“, ističe Google a prenosi Bug.hr.

Porukama će moći da se ‘inteligentno’ dodaju zvezdice kako bi se kasnije mogle jednostavnije i brže pronaći. Uz to, ako uskladištite nečiji rođendan ili godišnjicu u aplikaciju za kontakte, dobićete podsetnik o njima kada otvorite aplikaciju Messages.

Sve ovo je samo deo onoga što Google najavljuje. Detaljnije o novostima možete saznati u njihovoj objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment