Jeftiniji telefoni dobijaju manje zahtevnu verziju Androida 13

Nakon objave Androida 13 u avgustu, Google je sada objavio verziju platforme koja je kreirana specijalno za telefone iz nižeg segmenta. U pitanju je Android 13 (Go edition).

Izvor: B92, GSMArena četvrtak, 20.10.2022. | 10:10 Podeli

Zanimljivo je da je Go edition koncept star već pet godina, a trenutno postoji više od 250 miliona mesečno aktivnih uređaja, sa slabijim čipovima, limitiranim kapacitetom RAM-a i skladišnog prostora, koji koriste neku verziju Android Go platforme.

Android 13 (Go edition) se fokusira na pouzdanost, dobru iskorišćenost i prilagođavanje. Google Play System ažuriranja su dostupna za Go uređaje od ove verzije.

Tu je i Material You dizajn jezik, koji je do sada bio sastavni deo standardnih Android uređaja, ali sada stiže i na pristupačne Android modele. Sa ovim, korisnici dobijaju kompletnu šemu boja koje mogu da prilagođavaju u odnosu na pozadinu.

Neke funkcije iz Androida 13 stižu i u Go verziju. To uključuje odobrenja za obaveštenja i izbor odgovarajućeg jezika za aplikacije. Google ističe da će novi uređaji sa Android 13 (Go edition) platformom stići tokom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment