Mark Zakerberg: „WhatsApp je daleko privatniji i bezbedniji nego iMessage“

Tokom januara zvaničnik kompanije Google je kritikovao Apple zbog „zelenog balončića“ u okviru iMessage aplikacije, a sada je i CEO Mete Mark Zakerberg imao šta da kaže na račun iMessagea.

Izvor: B92, GSMArena utorak, 18.10.2022. | 08:15 Tweet Podeli Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

U svojoj Instagram objavi, Zakerberg kaže da je WhatsApp „daleko privatniji i bezbedniji nego iMessage“.

Servis koristi end-to-end enkripciju, koja radi i na iPhone i Android uređajima, a to uključuje grupe razgovore, end-to-end enkriptovane bekape i poruke koje se same brišu. Sve su to funkcije koje iMessage nema, prema navodima Zakerberga.

Upravo se na ovo fokusira i reklama, koja je deo fotografije u okviru Zakerbergove objave, a cilj joj je da ljudima u SAD-u ukaže na važnost end-to-end enkripcije.

Vil Katkart – šef WhatsAppa u kompaniji Meta – ovo dodatno pojašnjava u svom tvitu. On kaže da WhatsApp nedvosmisleno raste u SAD-u i da on želi da se to nastavi, kao i da se ostvari dodatni rast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment