Blogeru greškom na račun leglo 250 hiljada dolara od IT giganta

Sem Kari se šokirao kada je video da je njegov račun deblji za 250 hiljada dolara, a da je uplatilac Google.

Izvor: B92, Zimo sreda, 21.09.2022. | 12:12 -> 13:42 Podeli Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Možemo samo zamisliti kako se osećao Sem Kari kada je nedavno saznao da je njegov račun podebljan za 250 hiljada dolara. Neočekivana uplata legla mu je od Googlea, ali mu nije bilo jasno zašto.

Kari je inače inženjer koji testira bezbednost i ranjivost u softveru brojnih kompanija, uključujući i Google, ali za američke medije je izjavio kako za tu kompaniju nije odradio neki novi posao, a pogotovo ne posao za koji bi dobio 250 hiljada dolara. Google, kao i druge kompanije često nude nagrade za pronalazak ranjivosti u svom softveru, ali najčešće je riječ o nagradama od nekoliko hiljada, a ne više stotina hiljada dolara.

S obzirom na to da taj novac nije zaradio, odmah je kontaktirao Google, a novac nije trošio, već ga je čuvao kako bi ga vratio kompaniji. Međutim, kako je prošle nedelje napisao na Twitteru, od tada je prošlo već oko tri nedelje od neočekivane uplate, a iz Googlea mu se nisu javili s informacijama kako da vrati taj novac. Na toj društvenoj mreži objavio je i screenshot uplate i napisao da je u redu ako Google taj novac ne želi nazad.

Novinari su kontaktirali i Google, pa su im iz te kompanije potvrdili da su nedavno pogrešnoj osobi uplatili novac, naglasivši da je do uplate došlo zbog ljudske greške i da rade na rešavanju problema.

Na Business Insideru podsećaju na nedavni slučaj kada je jedna kriptoberza umesto 100 dolara greškom korisnici prebacila 10 miliona dolara. Dok su u Crypto.comu shvatili grešku prošlo je već sedam meseci, a do tada je žena veće svote novca već potrošila i prebacila na druge račune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); var inArticleMobile = $(„#article-content #div-gpt-ad-1662549574263-0“); $(„#article-content > p:nth-of-type(3)“).after(inArticleMobile); ]]>
Source

Leave a Comment