Farmaceutsko-fizioterapeutska škola

UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED ŠKOLSKE 2022/23.

Roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici kandidata koji su raspoređeni u Farmaceutsko-fizioterapeutsku školu prijavu za upis mogu podneti :

• na Portalu mojasrednjaskola.gov.rs, kao autorizovani korisnik, elektronskim putem; izuzetno, ukoliko potvrdu o obavljenom lekarskom pregledu nije moguće pribaviti elektronskim putem, kandidat dostavlja lekarsko uverenje neposredno u školi.

• dolaskom u školu, pismenim putem 14. i 15. jula od 8,00 do 15,00 časova. Farmaceutsko-fizioterapeutska škola vrši upis učenika prvog razreda, po spisku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

POTREBNA DOKUMENTA ZA UPIS      

• prijava za upis

• originalno uverenje o položenom završnom ispitu

• originalno svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju

• izvod iz matične knjige rođenih 

• lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova u zavisnosti od obrazovnog profila 

Važno obaveštenje za roditelje učenika koji žele da konkurišu za upis u domove učenika

 Pre nego predate originalna dokumenta za upis u prvi razred Farmaceutsko-fizioterapeutske škole, proverite da li ste obezbedili overene fotokopije dokumenata za dom. Ukoliko niste načinili prepis originalnih dokumenata, učinite to kod javnih beležnika/notara.

 

Svim budućim učenicima želimo dobrodošlicu u našu školu!

 

——————————————————————————————

 

POČETAK DRUGOG POLUGODIŠTA ŠKOLSKE 2021/2022. GODINE

Poštovani roditelji i učenici.

Obaveštenje o načinu odvijanja nastave na početku drugog polugodišta

Drugo polugodište počinje u ponedeljak 24.01.2022. godine. Nastava će se odvijati po kombinovanom modelu..Obzirom da je u četvrtak 27.01.2022. nenastavni dan-dan Sv. Save kombinovani model nastave će biti realizovan tako što:
-u ponedeljak (24.01.2022.) i sredu (26.01.2022.) u školu dolazi grupa A , a

– u utorak (25.01.2022.) i petak (28.01.2022.) u školu dolazi grupa B.

U prepodnevnoj smeni su 2. i 4. razred, a u popodnevnoj smeni su 1. i 3. razred.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

OBAVEŠTENjE ZA ZAPOSLENE, UČENIKE I RODITELjE/ZAKONSKE ZASTUPNIKE

Nacionalna platforma „Čuvam te“,

Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Kabineta presednice Vlade, marta 2021. godine počela je sa radom Nacionalna platforma „Čuvam te“, kao prva nacionalna platforma za prevenciju i zaštitu od nasilja u školama u Republici Srbiji. Platforma sadrži segmente koji se odnose na informisanje i edukaciju.U okviru segmenta informisanja nalaze se informacije o oblicima nasilja, prepoznavanju i postupanju u slučaju nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja u skladu sa zvaničnim procedurama. Edukativni sadržaji i obuke su namenjeni svim roditeljima, učenicim i nastavnicima.

Platformi se može pristupiti putem linka
https://cuvamte.gov.rs

……………………………………………………………………………………………………………………………

OBAVEŠTENJE

Preventivne mere radi zaštite učenika i zaposlenih od Korona virusa

U okviru naše škole preduzimaju se aktivnosti u cilju prevencije širenja infekcije u skladu sa zdravstvenim preporukama. Neophodno je:
1.Intenzivnije i češće pranje ruku toplom vodom i sapunom (u trajanju od najmanje 20 sekundi, detaljno) ili sredstvima koja sadrže 70% alkohol;
2. Neopranim rukama ne dodirivati lice, oči, usta, nos;
3. Izbegavati rukovanje i druge vidove prisnih pozdravljanja;
4. Prilikom kašljanja i kijanja prekriti usta i nos nadlakticom ili koristiti papirne maramice, koje odmah nakon toga treba baciti;
5. Ne koristiti iste čaše ili flašice za vodu i ne razmenjivati hranu;
6. Izbegavati manifestacije na kojima se okuplja veći broj ljudi;
7. Češće provetravanje prostorija i pojačana dezinfekcija radnog prostora, kvaka, rukohvata, gelendera i dr.;
8.Postavljanje sredstava za dezifekciju ruku u učionicama i drugim radnim prostorima.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Đak generacije naše škole Branislav Beković izabran je u 30 najboljih u Srbiji i Republici Srpskoj, po selekciji kompanije LINK group kao partneru Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića na prijemu preko 600 đaka generacije, i time je dobio mogućnost besplatnog školovanja na ITAcademy.

                             

Saznajte više

……………………………………………………………………………………….

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je 17.04.2018. našu školu u kojoj se odvijalo PISA testiranje.

Ministar je rekao da u PISA testiranju učestvuju 222 srednje škole i oko 8 000 učenika i da se testiranje radi elektronski.

– Za kratko vreme koje smo imali uradili smo dosta toga, pre svega kroz uvođenje finansijske pismenosti, kako bi ovom testiranju pristupili sveobuhvatno, rekao je Šarčević.

Kaže da očekuje izvestan napredak u odnosu na poslednje PISA istraživanje, ali naglašava da će velike promene biti vidljive tek na sledećem istraživanju, jer će do tada sistemski zakoni početi da „donose plod“ , a koji se odnosi na promenu načina rada i učenja i obuke nastavnika.

 

Pored osnovnih domena: matematičke, jezičke i naučne pismenosti, naši učenici će prvi put raditi i test iz finansijske pismenosti i globalnih kompetencija. Testiranje će se realizovati u potpunosti elektronski, što zahteva ispunjenje odgovarajućih uslova, pre svega obezbeđivanje dovoljnog broja računara, koji će omogućiti ispitivanje velikog broja učenika u kratkom periodu.

…………………………………………………………………………………….

Obrazloženje za Svetosavsku nagradu

Svetosavska nagrada pripala je i Farmaceutsko – fizioterapeutskoj školi iz Beograda. Farmaceutsko – fizioterapeutska škola  je moderna evropska škola u kojoj se izvodi moderni evropski program sa čak 30 oglednih odeljenja. Nastava u njoj je dobro organizovana, modularna zasnovana na principima aktivnog učenja i podsticanju celokupnog razvoja učenika. Okrenuta je ka evropskim standardima i po meri je učenika. Đaci su dobro motivisani, a svoje talente potvrđuju uspesima na raznim takmičenjima i gradskim i republičkim konkursima.

…………………………………………………………………………………………

Pored Svetosavske nagrade na Vidovdan u Topoli Farmaceutsko fizioterapeutskoj školi pripao je i Vidovdanski obelisk od Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika

Saznajte više

————————————————————————————————

NEDELJA DIITALNIH VEŠTINA

Farmaceutsko- fizioterapeutska škola je uzela učešće u „Nedelji digitalnih veština“. 

„Nedelja digitalnih veština je godišnja evropska digitalna kampanja koja uključuje i ohrabruje ljude da koriste nove tehnologije i Internet uz pomoć veština koje im pružaju pristup mnogobrojnim mogućnostima onlajn sveta. Organizuje se svake godine u martu pod pokroviteljstvom organizacije ALL DIGITAL koja predstavlja mrežu telecentara Evrope. Od 2010. nosila je ime Onlajn nedelja, a od ove godine kampanja menja ime u Nedelja digitalnih veština (ALL DIGITAL Week) sa željom da naglasi važnost posedovanja  adekvatnih kompetencija za korišćenje sadržaja dostupnih na internetu kao i veštine vladanja digitalnim tehnologijama uopšte.

………………………………………………………………………………..

Oni su ponos naše škole

Šampioni znanja

Učenik Farmaceutsko-farmaceutske škole Konstantin Kostić je osvojio srebrnu medalju iz oblasti hemije-biologije (,,Life science“). Takmičenje je bilo održano u Izmiru (Turska).

Učestvovalo je 25 zemalja, tj. više od 160 takmičara koji su imali pomoć najboljih fakulteta na svetu (Oxford University, Harvard,…). Komisiju su činili ljudi koji su redovni profesori na prestižnim fakultetima širom sveta i koji su lideri u svojim oblastima.

 

                     

 

Prijem mladih naučnika, učenika srednjih škola koji su osvojili vredna priznanja na međunarodnim takmičenjima – iz Srpske akademije nauka i umetnosti

 

                 

 ……………………………………………………………………………………………………………………..

Eksterna evaluacija

Na osnovu izveštaja o izvršenom spoljašnjem vrednovanju od strane prosvetnih savetnika školske uprave Beograd i Zavoda za vrednovanje kvaliteta škola je ispunila kriterijum da se opšti kvalitet Farmaceutsko- fizioterapeutske škole vrednuje najvećom ocenom.

u decembru 2015. godine

članovi tima za vrednovanje

…………………………………………………………………………………………..

Milica Puđa je donela srebrnu medalju

Milica Puđa, učenica trećeg razreda Farmaceutsko – fizioteraputske škole, obrazovni profil: farmaceutski tehničar–ogled, donela je SREBRNU MEDALjU iz oblasti Life Science sa Svetske konferencije mladih naučnika .

 

Učestvovala na XX International Conference of Young Scientsts u organizaciji indonežanskog univerziteta Surja (Surya).

Takmičenje se održalo od 15–22 aprila 2013. na Baliju. Prezentacije su se održale u prostorijama hotela Grand Inna Bali Beach 17. i 18. aprila. Nakon toga su usledile ocene žirija, koji se sastojao od stručnog kadra različitih oblasti iz velikog broja zemalja sveta. Rezultati odluka žirija su ozvaničeni 20. aprila u prostorijama hotela.        Saznajte više

12th International Children Festival

 

“LET’S CHANGE THE WORLD FOR THE BETTER!”

 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Source

Leave a Comment