Grafičke karte će u budućnosti imati ogromnu potrošnju

Do sada ste već sigurno imali priliku da čitate o tome da će naredne AMD i Nvidia grafičke karte biti prave zveri, sa ogromnom potrošnjom. Tako misli i AMD.

Izvor: B92, Hothardware sreda, 13.07.2022. | 12:30 -> 13:10 Tweet Podeli Foto: Galactic Nikita / Shutterstock.com

Foto: Galactic Nikita / Shutterstock.com

Iako su neke od ranijih informacija o budućim grafičkim kartama možda bile i preuveličane i dalje postoji mogućnost da će budući GPU modeli trošiti više od 450 vati.

AMD smatra da će situacija samo eskalirati tokom godina, a to se odnosi kako na performanse grafičkih karata koje će biti povećane, ali i na GPU potrošnju, što svakako neće odgovarati mnogima.

Sem Nafziger iz AMD-a je za VentureBeat govorio o AMD-ovom fokusu na efikasniju potrošnju. Prema njegovim rečima, RDNA 3 tehnologija će omogućiti 50% poboljšanje u performansama po vatu u odnosu na RDNA 2.

Ipak, dotaknuta je tema povećane potrošnje grafičkih karata, s obzirom na to da su one dizajnirane kako bi ostvarivale visoke radne taktove.

Analitika pokazuje trend potrošnje grafičkih karata tokom vremena, a sugeriše da bi ta potrošnja do kraja 2023. godine mogla iznositi 700W. Ostaje da se vidi da li će se to i obistiniti i da li ćemo u narednim godinama videti AMD i Nvidia grafičke karte sa potrošnjom od 700W.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment