TikTok odustaje od svojih planova

Iako TikTok deluje kao nezaustavljiva mašinerija za zabavu, bar jedan deo kompanijine ponude ne funkcioniše kako se očekivalo.

Izvor: B92, Verge sreda, 6.07.2022. | 12:10 Podeli Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Popularna platforma, prema navodima, odustaje od svojih planova o kupovini uživo na tržištima Evrope i SAD-a. Kako javljaju strani mediji, rani testovi ovog servisa nisu urodili plodom.

TikTok od prošle godine u Velikoj Britaniji testira „live shopping“ funkciju, a sve je počelo sa događajem za više brendova pod nazivom „On Trend“ u decembru. Međutim, ubrzo je postalo jasno da lajvstrim kupovina nije privukla dovoljno pažnje i publike, prodaja je bila loša i neki kratori su izašli iz projekta u potpunosti.

Kompanija je planirala da Shop pokrene u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španiji, kao i SAD-u kasnije tokom godine, ali je u međuvremenu potvrđeno da je trenutno fokus da samo u Velikoj Britaniji projekat zaživi i da se eventualno načini uspešnim.

Onlajn kupovina uživo, koju predvode kreatori i influenseri, u teoriji može da bude veliki poslovni projekat za kompaniju ByteDance koja je vlasnik TikToka. Douyin, kineska verzija TikToka (koja je takođe u vlasništvu ByteDancea) je ove prodaje uživo pretvoriula u velike kulturološke događaje, koji donose poslove prodavcima, kreatorima i platformama.

Međutim, za sada nema previše dokaza koji ukazuju na to da će model kupovine uživo biti uspešan svuda. TikTok je popularna aplikacija, na kojoj veliki broj ljudi provodi dosta vremena i troši novac, pa se očekuje da će platforma naći način da privuče više pažnje i za onlajn kupovinu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment