Na zaključanom ekranu telefona uskoro nas očekuju i reklame

Prema podacima koje je objavio Glance, korisnici dnevno u proseku otključaju svoj pametni telefon 70 puta, a devet od 10 puta prvo pogledaju zaključani ekran telefona.

Izvor: B92, Zimo četvrtak, 7.07.2022. | 19:00 Podeli Foto: Issarawat Tattong / Shutterstock.com

Foto: Issarawat Tattong / Shutterstock.com

Korisnici pametnih telefona koji koriste Google Android mogli bi već za dva meseca, umesto omiljene fotografije ili zaštite ekrana, gledati – reklame. Barem u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako javlja TechCrunch, indijska oglašivačka kompanija, Glance, u pregovorima je sa američkim teleoperaterima o lansiranju nekoliko modela pametnih telefona koji bi na zaključanim ekranima prikazivali oglase i promotivne poruke.

Glanceov „dinamički“ zaključani ekran prikazivao bi vesti, video snimke, igre i oglase, koje bi korisnici videli prije otključavanja svog telefona. Naravno, u zavisnosti od korisnikovih navika i želja, sadržaj će biti prilagođen. Oglase je moguće isključiti, ali korisnici za to moraju da uđu malo dublje u podešavanja telefona.

Ako vam je ideja o oglasima na zaključanom ekranu potpuno odbojna, dovoljno je reći da u Aziji, u ovoj usluzi „uživa“ oko 400 miliona korisnika pametnih telefona.

A da bi istim putem mogao krenuti i Apple, govori informacija prema kojoj će nova verzija iOS-a imati mogućnost prikazivanja sadržaja na zaključanom ekranu. Istina, iz Applea, su naveli kako pod „sadržajem“ misle na vesti, obaveštenja, kalendar, poruke i slično. Ali, nisu izričito rekli da neće biti i oglasa.

Uostalom, zaključani ekran za oglašivače predstavlja neiskorišćeno blago. Prema podacima koje je objavio Glance, korisnici dnevno u proseku otključaju svoj pametni telefon 70 puta, a devet od 10 puta prvo pogledaju zaključani ekran telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment