Samsung radi na novom projektu za još bolje fotografije

Deluje da Samsung radi na novom alatu za učenje, koji će itekako značiti ljubiteljima fotografije. Radi se o aplikaciji koja će nositi naziv CamCyclopedia i koja bi mogla postati deo aplikacije Samsung Members.

Izvor: B92, Bajtbox utorak, 5.07.2022. | 19:00 Podeli Foto: Framesira / Shutterstock.com

Foto: Framesira / Shutterstock.com

TizenHelp prenosi da je Samsung na Galaxy Camera Workshopu u Južnoj Koreji nakratko pomenuo ovu aplikaciju. Zapravo, ne radi se o klasičnoj aplikaciji, već više kao delu aplikacije Samsung Members. Bilo kako bilo, nakon pomenutog Galaxy Camera Workshopa, detalji sa događaja pojavili su se na Samsungovom forumu.

Tokom radionice, Samsung je otkrio da planira da nastavi da ažurira aplikaciju Expert RAW sa još poboljšanja. Osim toga, iz južnokorejske kompanije su naveli da žele da olakšaju korišćenje mobilnog fotoaparata svim ljubiteljima fotografije, kako bi dobili baš onakav snimak kakav žele. Tu je uskočila CamCyclopedia.

CamCyclopedia je navodno alat za učenje, koji će Samsung objaviti kao jednu od komponenti aplikacije Samsung Members. Nije jasno kada će se to desiti, ali sigurno je da će CamCyclopedia pomoći korisnicima Galaxy pametnih telefona, posebno ako bude uključivala Expert RAW tutorijale.

Inače, aplikacija Expert RAW je itekako korisna za one koji mnogo pažnje pridaju fotografskim mogućnostima telefona. Tako ova aplikacija nudi ručno menjanje ISO-a, vrednosti ekspozicije, tačke fokusa i balansa bele boje. Također, aplikacija nudi histogram, podešavanja LED blica, smanjenje šuma, širi dinamički raspon, mogućnost skladištenja fotografija u JPEG i DNG RAW formatima itd.

Samsung često ovu aplikaciju ažurira novim poboljšanjima, a nedavno je ažuriranje aplikacije donelo poboljšanu sposobnost da snima fotografije pri slabom osvetljenju, što će se pokazati itekako korisnim za one koji dosta svojih fotografija snimaju pri slabom osvetljenju.

CamCyclopedia bi mogla biti veoma korisna i očekivati je da u naredno vreme dobijemo više informacija o ovom Samsungovom projektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment