Google olakšava upravljanje lozinkama na svim platformama

Korisnici Chromea će dobijati upozorenja ukoliko Google smatra da su sačuvane lozinke bile kompromitovane.

Izvor: B92, Engadget ponedeljak, 4.07.2022. | 08:15 Podeli Foto: HappyBall3692 / Shutterstock.com

Foto: HappyBall3692 / Shutterstock.com

Google ažurira svoj servis za upravljanje lozinkama, kako bi olalšao njegovo korišćenje i načinio ga doslednijim na svim platformama. Alatka bi korisnicima mogla da pomogne i da svoje naloge načine bezbednijim, nakon nadogradnje.

Pored ovoga, Google omogućava da iskustvo upravljanja lozinkama bude isto iskustvo i u Chrome i u Android okruženju. Automatski će grupisati lozinke za iste sajtove i aplikacije.

Korisnici će sada moći da direktno dodaju lozinke u Google Password Manager, kao i da ih sačuvaju kada se loguju u nalog. Google sugeriše da će Android korisnici moći da se na sajtove loguju brže pomoću „touch-to-login“ funkcije, koja će biti dostupna u dnu ekrana.

Kompanija ističe i da će obaveštavati korisnike preko Password Checkup ekrana, ukoliko primeti da se koriste kompromitovani kredencijali. Android korisnici će dobijati i upozorenja o slabim i već korišćenim lozinkama.

Obaveštenja o kompromitovanim lozinkama će biti dostupna i za korisnike na iOS, Windows, MacOS, Linux i Chrome OS platformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment