Održana tradicionalna Konferencija za medije povodom 19. “Trofeja Beograda 2022”

11.05.2022

U PRESS centru FSB održana je tradicionalna Konferencija za medije povodom tradicionalnog, međunarodnog turnira za uzrast mlađih pionira “Trofej Beograda 2022”. Ovo takmičenje fudbalskih nada koje je svojom bogatom tradicijom postalo prepoznatljiv fudbalski brend našeg glavnog grada zajedno organizuju Fudbalski savez Beograda i Gradski sekretarijat za sport i omladinu. Ove godine na 19. izdanju “Trofeja Beograda” učestvovaće osam selekcija 2008. godišta i to: MNZ Ljubljane (Slovenija), Kantrona Sarajevo (Bosna i Hercegovina), FS Bratislave (Slovačka), FS Brna (Češka Republika), FS Vojvodine, FS regiona Zapadne Srbije, FS regiona Istočne Srbije i domaćin FS Beograda. Sve utakmice igraće se na terenima SC FS Beograda na Adi Ciganliji.

Prisutnima se prvo obratio generalni sekretar FS Beograda Miroslav Stojanović koji je istakao značaj “Trofeja Beograda” za razvoj fudbala u našem glavnom gradu, a zatim istakao i uspešnu saradnju sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu s kojim zajedno Fudbalski savez Beograda već devetnaesti put organizuje to takmičenje. Na kraju on je poželeo svim učesnicima da se prijatno osećaju na ovom turniru i da sa njega odu sa pozitivnim utiscima. On je pozvao gledaoce da narednog vikenda dođu na Adu Ciganliju u SC FS Beograda i uživaju u lepom fudbalu i reviji fudbalskih talenata.

Zatim se u ime Gradskog sekretarijata za sport i omladinu obratio Novica Todosijević koji je podvukao uspešnu saradnju sa Fudbalskim savezom Beograda i izrazio nadu da će i ove godine kao i svake prethodne takmičenje biti organizovano na visokom nivou.

Kapiten selekcije FS Beograda je talentovani igrač FK “Crvena zvezda” Pavle Štulić. On je rekao da sa svojim saigračima želi da zajedno ostavare uspešan rezultat i da će dati sve od sebe da tako bude.

Selektor – instruktor naše ekipe Nenad Stojaković je napomenuo da su dečaci koji će nositi dres sa grbom FS Beograda veoma kvalitetni i talentovani i da je opredeljenje da atraktivnom igrom pokažu svoj talenat i mogćnosti. On je takođe pozvao ljubitelje fudbala da dođu na Adu Ciganliju i uživaju u utakmicama na 19. “Trofeju Beograda 2022”.

Ekipe stižu u Beograd  u petak 13. maja 2022. godine u večenjim časovima. Dan kasnije, u subotu 14. maja 2022. godine, na oba terena u SC FS Beograda na Adi Ciganliji, počinje takmičenje po grupama (od 9 časova), a u nedelju 15. maja 2022. godine od 9 časova igraće se utakmice za plasman. Finale 19. „Trofeja Beograda 2022“ je u 11:30 časova. Zatim sledi svečanost uručenja priznanja, medalja i pehara. Fudbalski savez Beograda i Gradski sekretarijat za sport i omladinu pozivaju sve ljubitelje fudbala da isprate uživo ovaj turnir, a ulaz je besplatan.

Source