Novi izgled za Gmail stiže većem broju ljudi, čak iako ga oni nisu tražili

Google je u februaru počeo da isporučuje ažurirani korisnički interfejs za Gmail, koji više objedinjuje Meet, Chat i Spaces i primenjuje više elemenata Material You dizajna.

Izvor: B92, Verge sreda, 29.06.2022. | 08:20 Podeli Foto: AP_FOOTAGE / Shutterstock.com

Foto: AP_FOOTAGE / Shutterstock.com

Od danas, novi Gmail izgled će postati podrazumevani i korisnicima će se pojavljivati čak i ukoliko oni to nisu tražili. Ne radi se o preterano velikoj izmeni, ali Google sa ažuriranjem stavlja veći fokus na poboljšanom korisničkom iskustvu.

Razlike u odnosu na prethodni dizajn su suptilne, pa tako ažurirani interfejs kombinuje tastere za Mail, Meet, Spaces i Chat u jednu listu u vrhu levog menija. I dalje im je lako moguće pristupiti, sve je moguće imati odjednom na ekranu i korisnik lako može da pređe u razgovor u bilo kojoj sekciji.

Google navodi da korisnik može da izabere koje aplikacije će se naći u Quick Settings meniju, a tu je moguće i vraćanje na stari izgled Gmaila ukoliko to poželite.

Kompanija napominje da se radi o produženoj isporuci novog ažuriranja, pa bi moglo proteći i nekoliko nedelja dok korisnici automatski dobiju ovu promenu. Ukoliko ne možete da čekate, možete sami preći na novi dizajn u okviru brzih podešavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment