Huawei ima novog aduta u srednjem segmentu tržišta telefona

Huawei je na svom sajtu predstavio novi telefon – Nova Y90, koji spada u srednji segment tržišta. Krasi ga veliki ekran, jaka baterija i Snapdragon čipset.

Izvor: B92, GSMArena ponedeljak, 27.06.2022. | 08:20 Podeli

Prednji panel Huawei Nova Y90 telefona pokriva 6,7-inčni LCD displej, sa Full HD+ rezolucijom. Podržava 90Hz stopu osvežavanja i ima 8MP selfi kameru smeštenu u otvor u centru gornjeg dela.

Na poleđini je smeštena glavna kamera od 50MP (f/1.8), zajedno sa 2MP makro i 2MP senzorom dubine. Kamere su smeštene u ovalno ispupčenje, zajedno sa LED blicem.

Nova Y90napaja 5000mAh baterija, sa podrškom za 40W SuperCharge, a kompanija tvrdi da telefon do 50% može da se napuni za 30 minuta.

Na polju softvera, uređaj koristi EMUI 12, ali nije pomenuto na kojoj verziji Andrida je zasnovan. Podržan je Distributed File System preko Huawei Computer Managera.

Huawei Nova Y90 ima samo jednu varijantu, sa 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora, a pokreće ga Snapdragon 680 čipset u LTE varijanti.

Huawei nije objavio cenu i dostupnost telefona, koji će biti dostupan u Crystal Blue, Pearl White, Emerald Green i Midnight Black opcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment