Gejmeri u panici

Od same objave, Sony i Microsoft se muče da proizvedu dovoljan broj konzola naredne generacije, kako bi zadovoljili potrebe tržišta. Microsoft se sada suočava sa potencijalno još većim problemom.

Izvor: B92, Engadget sreda, 22.06.2022. | 13:45 Podeli Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Microsoft je potvrdio nestašicu Xbox kontrolera. Prema navodima nekoliko velikih maloprodajnih lanaca, pa čak i zvanični Microsoft Store nemaju Xbox kontrolere dostupne u prodaji.

U ovom trenutku, Amazon je jedno od malobrojnih mesta gde Xbox kontroler može da se pronađe i kupi. Sa ovim problemom susreću se tržišta u Velikoj Britaniji, Australiji, Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj.

S druge strane, gejmeri u Sjedinjenim Američkim Državama izgleda da nisu previše pogođeni ovim problemom, jer Xbox kontrolera ima u prodaji kod različitih trgovaca. S druge strane, neki prodavci ekskluzivno počinju da nude i polovne kontrolere.

Predstavnici Microsofta ističu da im je jasno da je trenutno teško pronaći bežične Xbox kontrolere, zbog prekida u snabdevanju. Iz kompanije kažu da u saradnji sa proizvođačima i maloprodajom rade na poboljšanju situacije na tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment