Samsung u problemu zbog velikog broja neprodatih telefona

Očekuje se da će globalno tržište telefona zabeležiti pad zbog strahova od rasta globalne recesije. To je i jedan od razloga zbog kojeg vodeći proizvođači telefona smanjuju proizvodnju, kako im ne bi ostao veliki broj neprodatih telefona.

Izvor: B92, SamMobile sreda, 22.06.2022. | 08:20 Podeli Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Prema svemu sudeći, Samsung se već suočava sa ovim izazovima. Novi izveštaj sugeriše da Samsung ima čak 50 miliona telefona, koji su „zaglavljeni“ u zalihama distributera i nisu prodati potrošačima.

Samsung predviđa da će tokom 2022. godine da isporuči 270 miliona telefona, a 50 miliona je oko 18 procenata od pomenutog broja. Sve ovo zajedno unosi zabrinutost u redove južnokorejske kompanije.

Iako bi neko pomislio da se u okviru ove neprodate zalihe telefona nalaze premijum i modeli iz gornjeg segmenta, to nije slučaj. Najveći deo neprodatih telefona čine modeli iz Galaxy A serije, koja pripada srednjem segmentu tržišta.

Slaba potražnja za Samsungovim pristupačnim uređajima sugeriše da ljudi, koji kupuju uređaje u ovom cenovnom segmentu, trpe najveći pritisak zbog aktuelne ekonomske situacije u svetu.

Ranije su se pojavile informacije da je Samsung odlučio da za ovu godinu smanji proizvodnju svojih telefona za 30 miliona primeraka. Ostaje da se vidi da li će se situacija poboljšati u drugoj polovini godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment