Meta razvija desetine VR uređaja – jedan posebno obećava VIDEO

Nije tajna da je Mark Zakerberg duboko investiran u VR tehnologije, koje bi trebalo da budu prekretnica ka prelasku u metaverzum. Meta trenutno radi na velikom broju prototipa VR uređaja.

Izvor: B92, Hothardware utorak, 21.06.2022. | 13:15 -> 15:40 Podeli

Primera radi prototip displej, pod nazivom Butterscotch, navodno omogućava onome ko ga nosi da „udobno čita i najmanja slova“, prema navodima Zakerberga. Meta ovaj uređaj opisuje kao „živopisan i realističan poput stvarnog sveta i mnogo je napredniji od tradicionalnih PC ekrana koje trenutno koristimo“.

Meta je nedavno prikazala desetine prototipa VR uređaja, na kojima kompanija radi, a naziva ih vremenskim mašinama. Većina njih su veliki i nezgrapni modeli, kreirani za svrhe testiranja.

„Mislim da smo trenutno usred velikog koraka ka postizanju realizma. Ne verujem da će proteći još previše vremena dok ne budemo u prilici da kreiramo scene koje su gotovo perfektno verodostojne“, istakao je Zakerberg.

Kada je u pitanju uređaj koji najviše obećava, to je Holocake 2. Radi se o eksperimentalnom uređaju, koji je funkcionalan, a navodno je lakši i tanji od VR uređaja koji trenutno postoje.

Holocake 2 koristi holografske displeje i, prema navodima Zakerberga, već može da reprodukuje PC VR iskustva. Izgleda skladno, a po izgledu je između kacige i naočara i prema navodima Mete poseduje najkompaktniju optiku.

Meta ima za cilj da tehnologije sa svih svojih VR prototipa implemementira i objedini u jednom uređaju, u nekom periodu u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment