Telegram je i zvanično dobio pretplatu – poznata cena

Nakon što je početkom meseca osnivač Telegrama Pavel Durov najavio Telegram Premium, popularna aplikacija za razmenu poruka je sada počela da nudi pretplatničku verziju korisnicima.

Izvor: B92, Verge ponedeljak, 20.06.2022. | 13:45 Podeli Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Telegram Premium korisnicima nudi pristup dodatnim funkcijama, po ceni od 4,99 dolara mesečno. Sve funkcije, koje stižu sa pretplatom su izlistane na blogu Telegrama, a neke od bitnijih uključuju brže preuzimanje, mogućnost ubacivanja fajlova do 4GB i drugo.

Premium pretplatnici dobijaju i duplirane opcije za funkcije koje su limitirane za standardne korisnike. Umesto dosadašnjih 500 kanala, pretplatnici mogu da se pridruže do 1000 kanala.

Isto važi i za druge funkcije – pretplatnici mogu da kreiraju 20 čet foldera sa 200 četova za svaki, mogu da sačuvaju do 10 stikera, pinuju do 10 četova i dodaju ukupno četiri naloga u Telegram, umesto tri. Premijum korisnici dobijaju i mogućnost da kreiraju dužu biografiju, sa linkom.

Dodatne pogodnosti, koje stižu sa pretplatom, uključuju i pristup biblioteci sa Premium stikerima, ekskluzivne reakcije sa emotikonima i animirane profilne fotografije. Tu je i prebacivanje u tekst za glasovne poruke, kao i dodatne alatke za upravljanje četom.

Verovatno i mogućnost koja mnoge privlači da se pretplaćuju na servise, jeste da Telegram Premium pretplata uklanja sponzorisane poruke iz javnih kanala.

Telegram Premium stiže sa velikim brojem funkcija, od kojih će mnoge biti primamljive sada već veoma velikoj bazi Telegram korisnika, koja sada broji više od 700 miliona ljudi. Osnovna verzija aplikacije je i dalje besplatna za sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment