Ilon Mask pretvara Twitter u servis nalik na TikTok i WeChat?

Iako je izgledalo da je kupovina Twittera već gotova stvar, Ilon Mask je u poslednje vreme taj posao poprilično zakomplikovao. Ipak, sve ide ka tome da ovaj milijarder preuzme Twitter, a sada je otkrio i kakvi su mu ciljevi. Da li će Twitter postati sličan TikToku i WeChatu?

Izvor: B92, Bajtbox ponedeljak, 20.06.2022. | 10:10 Podeli Foto: rafapress / Shutterstock.com

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Na virtuelnom sastanku sa zaposlenima u Twitteru, jedno od pitanja za Maska bilo je kako planira da poveća korisničku bazu na platformi i još više zadrži ljude na njoj. Mask je odgovorio da Twitter mora da ponudi više korisnijeg sadržaja i da osigura da se ljudi na njemu više zabavljaju i informišu.

Mask je tako napravio poređenje sa WeChatom i naveo da ne postoji zamena za WeChat izvan Kine, pa ukoliko postigne da to postane Twitter, to će biti veliki uspeh.

Pored toga, Mask je pohvalio TikTokov algoritam nazvavši ga „dosadnim“, ali na pozitivan način, pa je dodao da bi mogli i Twitter da na sličan način usavrše, kako bi privukli dodatni broj korisnika. On je naveo da je Twitter mnogo bolji u predstavljanju ozbiljnih informacija korisnicima.

Tokom razgovora, Mask je naveo da bi u narednih pet do 10 godina, Twitter trebalo da doprinese jačoj i dugotrajnijoj civilizaciji u kojoj ćemo svi bolje razumeti stvarnost. Dodao je da želi da se Twitter sve više oslanja na pretplate i plaćanja.

Što se tiče zaposlenih i rada u kompaniji, on je rekao da želi da načini kompaniju finansijski disciplinovanijom, ali da nije u potpunosti protiv toga da neki radnici nastave da rade od kuće.

Sve u svemu, Maskove ideje koje je preneo zaposlenima, jasno sugerišu na to da bi Twitter mogao da doživi temeljne promene, naravno ukoliko Ilon Mask preuzme kompaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment