Sony bi uskoro mogao da predstavi PS5 Pro kontrolere

Iako je Microsoft u svoju ponudu uvrstio i skuplji „Elite“ Xbox kontroler, Sony se do sada držao svojih standardnih gejming kontrolera. Ipak, to će se uskoro promeniti.

Izvor: B92, Kotaku nedelja, 19.06.2022. | 15:00 Podeli Foto: NewStart / Shutterstock.com

Foto: NewStart / Shutterstock.com

Prema izveštajima, koji su se pojavili ove nedelje, Sony radi na „pro“ kontroleru. DualSense kontroler, koji stiže uz PlayStation 5 već predstavlja veliku nadogradnju u odnosu na DualShock 4.

Kontroler za PS5 implementira okidače koji nude otpor, kao i druga poboljšanja za taktilni odziv. Međutim, i dalje postoje neke funkcije koje bi mogle da se unaprede.

Prema navodima, Sony radi na novom DualSense Pro kontroleru, koji bi trebalo da doda zamenjive tastere za palčeve, „trigger stops“, zamenjive drške i dodatne tastere na poleđini kontrolera.

Mnoge od ovih funkcija su već karakteristike koje krase Xbox Elite seriju kontrolera, a mogu se naći i na kontrolerima nekigh drugih proizvođača.

Očekuje se da će novi DualSense Pro kontroleri biti predstavljeni kasnije tokom ovog meseca, a u prodaji bi trebalo da se nađu nedugo nakon zvanične objave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment