Tri godine star Apple čip superiorniji od Samsungovog novog Exynosa

Samsungov najjači Exynos, s GPU-om zasnovanim na RDNA 2 arhitekturi, ipak se nije pokazao toliko dobrim, što dokazuje činjenica da ga je Appleov A13 čip iz iPhonea 11 „pojeo“ u CPU i GPU performansama.

Izvor: B92, Bug.hr, ZDNet ponedeljak, 21.02.2022. | 10:20 -> 10:40 Tweet Podeli Foto: Framesira / Shutterstock.com

Foto: Framesira / Shutterstock.com

Samsung Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra, najnoviji su flegšip telefoni južnokorejske kompanije. Iako u nekim regijama dolaze s nešto superiornijim Snapdragon 8 Gen 1 SoC-om, to se ne može reći i za domaće tržište, gdje će stići s kompanijinim Exynosom 2200.

Oko Snapdragon vs Exynos bitke ne mora se trošiti puno reči, većina korisnika radije bira verziju Samsungovih telefona s Qualcommovim čipom. Slična se „tradicija“ nastavlja i ove godine, jer testovi pokazuju da je A13 Bionic čip iz iPhonea 11 nešto jači od najnovijeg Exynosa u pojedinim S22 modelima, prenosi Bug.hr.

Kako piše ZDNet, najnoviji testovi poređenja pokazuju da A13 čip ima bolje GPU i CPU performanse na iPhoneu 11, nego što to ima Exynos 2200 na Galaxy S22 modelu. Nadalje, ističe se i problem pregrevanja Samsungovog novog čipa, zbog kojeg će neki korisnici preskočiti njihove nove telefone.

S druge strane, Samsung se „na sva zvona“ hvalio Galaxy S22 Ultra modelom, ali testovi poređenja pokazuju da mu performanse kaskaju za iPhone 13 Pro Max, kojeg pokreće A15 Bionic čip. To su, naime, pomalo poražavajući rezultati, ali svakako je potrebno napomenuti da benchmark testovi ne pokazuju uvek pravu sliku.

Brojni analitičari mobilnog tržišta smatraju da je Samsung previše žurio s objavom Galaxy S22 serije pametnih telefona, pa bi moglo biti još pritužbi korisnika i kvarova. Ali, kako stvari za sada stoje, neki od već uočenih problema mogli bi se popraviti naknadnim ažuriranjima, na čemu južnokorejska kompanija već radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment