Društvenu mrežu Donalda Trampa testira oko 500 ljudi

Oko 500 ljudi počelo je s beta testiranjem društvene mreže bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa, koja nosi naziv „Truth Social“, navela su dva izvora za Rojters.

Izvor: B92, Index.hr, Reuters petak, 18.02.2022. | 08:34 -> 10:01 Tweet Podeli Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Testiranje društvene mreže Truth Social dolazi godinu dana nakon što su Trampu zabranjeni Facebook, Twitter i YouTube. Njegov novi medijski i tehnološki poduhvat, Trump Media & Technology Group (TMTG), obećao je da će pružiti, kako navode, „zanimljivo iskustvo bez cenzure“ u aplikaciji, za koju je glavni izvršni direktor Devin Nans rekao da će biti lansirana do kraja marta.

Stručnjaci izrazili skepticizam

Ipak, sve je i dalje pod velom tajne i neki stručnjaci izražavaju skepticizam. Ostaje nejasno može li potpuna sloboda izražavanja koegzistirati s pravilima korišćenja koja propisuju Apple i Google.

Među beta testerima aplikacije je Vejn Dapri, osnivač stranice waynedupree.com i voditelj konzervativnog podkasta.

„Vidim da moje učestvovanje u Truth Socialu prerasta Twitter jer izgleda da nisam potisnut kao na Twitteru“, kaže Dapri, koji želi da govori o svojim iskustvima kao samohranog oca.

Do juče uveče Trampov nalog na Truth Socialu imao je 317 pratilaca, prema informacijama koje ima Rojters. Podsetimo, pre no što ga je Twitter zabranio, Tramp je imao 88 miliona pratilaca na toj društvenoj mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment