Microsoft ponovo u šopingu, ovoga puta u potpuno drugom segmentu

Ekipi u Microsoftu od velike je važnosti tržište sajber bezbednosti i u tom smeru bi mogle ići njihove buduće investicije.

Izvor: Zimo, CNN četvrtak, 17.02.2022. | 08:10 Tweet Podeli Foto: JPstock / Shutterstock.com

Foto: JPstock / Shutterstock.com

Od kada je Satja Nadela preuzeo kormilo Microsofta, kompanija je potrošila više od 100 milijardi dolara na akvizicije. Najzvučnije ime je ono najsvežije – preuzimanje Activision Blizzarda za skoro 70 milijardi dolara, koje još regulatori moraju da odobre. Pre toga najveća akvizicija bio je LinkedIn (više od 26 milijardi dolara), a od poznatijih imena, Microsoft je kupio još i Mojang, Bethesdu, ZeniMax Mediu i GitHub.

Najnovije informacije sugerišu kako je Microsoftu sada na radaru Mandiant, kompanija poznata po svom softveru za sajber bezbednost, a cena potencijalne akvizicije, prema izveštajima medija, trebala bi da iznosi oko 4,5 milijardi dolara.

Sajber bezbednost danas je najveća pretnja kompanijama, upozorio je prilikom nedavne objave poslovnih rezultata Satja Nadela.

Upravo je tržište sajber bezbednost trenutno najzanimljivije Microsoftu pa na njemu, pored Mandianta, traže nove potencijalne mete za preuzimanja. Prošle godine su kupili nekoliko manjih startupa kao što su CloudKnox Security, RiskIQ i CyberX, a ove godine traže nove kompanije čija bi rešenja mogla implementirati u svoj bezbednosni portfolio.

Ovo tržište im je posebno važno jer je, objašnjavaju na CNN-u, bezbednost unosan posao koji putem godišnjih pretplata konstantno generiše novih prihod i pomaže Microsoftu u privlačenju novih korporativnih klijenata koji će se tako lakše odlučiti na korišćenje njihovih postojećih cloud rešenja i servisa.

Prošle godine prihodi od rešenja za sajber bezbednost iznosili su više od 15 milijardi dolara, što je povećanje od 45 odsto u odnosu na godinu dana ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment