Zakerberg rebrendira kompaniju Meta – zaposlene naziva „meta drugovi“

Tvrdi da je Meta sada „metaverzum kompanija, koja gradi budućnost društvenih veza“, a ne kompanija fokusirana na društvene medije.

Izvor: B92, Jutarnji.hr, Guardian sreda, 16.02.2022. | 12:17 -> 11:30 Tweet Podeli Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

„Brzo reagujte, gradite nove sjajne stvari i živite u budućnosti“, poručio je Mark Zakerberg zaposlenima u predstavljanju novog pravca kompanije Meta, piše Guardian.

Osim toga, Zakerberg je predstavio niz novih slogana i promena u kompaniji koja se prethodno zvala Facebook.

U objavi, koju je podelio na svojoj Facebook stranici, Zakerberg je napisao da je Meta sada „metaverzum kompanija koja gradi budućnost društvenih veza“, a ne prvenstveno kompanija fokusirana na društvene medije. Kompanija će, shodno tome, svoje zaposlene ubuduće nazivati „metamates“ (u slobodnom prevodu – „meta drugovi“).

Zakerberg je istakao da želi da reformiše pravila i vrednosti kompanije, koje nisu ažurirane od 2007. godine. Takođe je podstakao radnike da se „fokusiraju na dugoročni učinak“.

„Fraza ‘Usredsredite se na dugoročni učinak’ naglašava dugoročno razmišljanje i podstiče nas da produžimo vremenski okvir za učinak koji imamo, umesto optimizacije za kratkoročne pobede“, napisao je u svojoj objavi.

„Trebali bismo prihvatiti izazove koji će imati najveći uticaj, čak i ako se potpuni rezultati neće videti godinama“, dodao je.

Zaposleni se suočavaju s brzim odstupanjem od društvene mreže koja se gradila 17 godina do građenja metaverzuma, koji je većini još uvijek nepoznanica. Inženjeri Instagrama i Facebooka navodno se podstiču da se prijave za poslove u odeljenjima za metaverzum i virtualnu stvarnost u kompaniji, a Meta je zaposlila hiljade novih radnika iz konkurentskih kompanija – između ostalih, i Appela.

Međutim, ove promene brinu i zaposlene i akcionarske kompanije. Naime, deonice Mete doživele su istorijski pad nakon poslednjeg poslovnog izveštaja, što je dovelo do gubitka više od 230 milijardi dolara u tržišnoj vrednosti kompanije.

Usprkos istorijskom padu, Zakerberg je ostao nepokolebljiv u svom uverenju da je metaverzum ključni projekat kompanije (uostalom, u njega je već uložio 10 milijardi dolara).

„Uveren sam da je ovo pravi put za kompaniju“, poručio je Zakerberg investitorima u kompaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Leave a Comment