Suđenje Belivuku se odlaže do izbora jer bi mogao svašta da kaže o vezi vlasti i kriminala

Uhapšene vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković, kao i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić, saslušani su u ponedeljak u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Osumnjičeni su negirali krivicu, istakavši da tužilaštvo i policija podmeću dokaze protiv njih. Belivuk je rekao i da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama, počevši od rušenja u Hercegovačkoj ulici u centru Beograda.

Povodom ovih navoda oglasila se saopštenjem i Stranka slobode i pravde. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Iskazom uhapšenog šefa kriminalnog klana Veljka Belivuka da su Zvonko Veselinović, Sale i on poslali momke da ruše u Savamali, potvrđena je povezanost Aleksandra Vučića, Siniše Malog i Gorana Vesića sa ovom klanom, kao i sa Zvonkom Veselinovićem koji se odnedavno nalazi na crnoj listi SAD zbog ilegalne trgovine drogom, oružjem i podmićivanje političara vlasti.

Sada je potpuno jasno da se proces Belivuk klanu odugovlači, jer suđenje nije počelo ni četiri meseca nakon potvrđivanja optužnice, kako se pre izbora 3. aprila ne bi čule optužbe na račun režima koje se poklapaju sa izjavama drugih svedoka koji su i ranije tvrdili da sam vrh države, Grada Beograda i beogradske policije stoji iza rušenja u Savamali aprila 2016. godine – događaja koji je simbol rušenja države i sloma sistema pred spregom režima i mafije.

Svih ovih godina tužilaštvu ništa nije značilo javno priznanje Marije Mali, bivše supruge tadašnjeg gradonačelnika Beograda i sadašnjeg ministra finansija Siniše Malog, koja je izjavila “Siniša mi se tada pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali”.

Nije tužilaštvu bila dovoljna ni prijava policajca Gorana Stamenkovića koji je jedini odgovarao u ovom slučaju, a u kojoj je naveo da su ga tadašnji ministar pravde i današnji ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uz Dijanu Hrkalović i tadašnjeg načelnika beogradske policije Veselina Milića nagovarali da prizna krivicu za nesavestan rad, a zauzvrat mu obezbediti legalizaciju objekta u Mirijevu, te je tako i učinio, ali legalizaciju samo delimično dobio, pa ih prijavio.

Sada je Belivuk u svom iskazu pred tužiocem otkrio ne samo izvršioce, već zapretio i nalogodavcima, jer ne samo jedan čovek je mogao da naloži zatvaranje ulice i isključenje struje.

I samo jedan načelnik je mogao beogradskoj i komunalnoj policiji da naloži da te noći ne reaguje na brojne pozive Beograđana koji su prijavljivali ovaj kriminal i da dozvoli da maskirani napadači sa fantomkama vezuju ljude, oduzimaju im dokumenta, kao svedoku rušenja Slobodanu Tanaskoviću, koji je mesec dana kasnije i preminuo.

Kao što je samo jednom čoveku bilo u interesu da sruši Savamalu, jer je smetala njegovom dogovoru sa Arapima o izgradnji Beograda na vodi.

Stranka slobode i pravde garantuje da će odmah po promeni vlasti, slobodno pravosuđe nesmetano utvrditi sve okolnosti, izvršioce i nalogodavce, kao i druge kriminalne radnje ovog režima sa svojim delovima mafije, stoji u saopštenju koje je ova stranka dostavila medijima.

Belivuk preti da će ispričati sve o prljavim poslovima koje je radio za državu i kakvu ulogu je imao Zvonko Veselinović


Source

Leave a Comment